1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri
13 Kasım 2019

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve  desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF önerileriyle"Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir. İlimizde de sürdürülmekte olan "Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları"programında;  tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. aydan sonra ek besinlere başlamasının yanı sıra emzirmenin 2 yıl ve üzerine  kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır  Müdürlüğümüz,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından  01/10/2018 tarihinde  Belediye Başkan Vekili Ahmet YILDIZ  İI Sağlık Müdürümüz Özcan AKAN  Başkanımız Esma KUZHAN’ın  da katılımlarıyla Altın  Bebek Dostu İl  paneli gerçekleşmiştir. Bebek ölüm oranlarını en aza indirgemek için anne sütünün önemi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerinin sağlanması vurgulanmıştır. Sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak amacı ile gerçekleştirilen panelde  7 hastanemizin yenidoğan yoğun bakım ünitesine bebek dostu yenidoğan yoğun bakım unvanı , 8 Sağlıklı hayat merkezlerine de Bebek Dostu unvanları verildi. Tören İşitme Engelliler için hazırlanan kısa filme  Mudanya Devlet Hastanesi çalışanlarının katkıları nedeniyle teşekkür belgelerinin verilmesiyle tamamlanmıştır.

BD UNVAN ALAN YENİDOĞAN YOĞUNBAKIM HASTANELER

ULUDAĞ ÜNV. TIP FAKÜLTESİ  SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HASTANESİ